
Surutka sa paradajzom
Kozja surutka sadrži 16 vrsta proteina, 8 minerala, 7 vitamina, 23 aminokiseline (sve esencijalne), do 11 enzima i mnogih drugih, za zdravlje i razvoj živih bića neophodnih materija. Surutkini proteini (laktoalbumin i laktoglobulin) su najviše biološke vrednosti. Brzo se apsorbuju i direktno snabdevaju mišićne ćelije energijom i esencijalnim aminokiselinama. Podižu imunitet organizma. Vrlo efikasno dejstvo na regeneraciju obolele i zaštitu zdrave jetre, poboljšanje rada bubrega. Imaju pozitivno dejstvo kod smanjenog apetita, povišenog holesterola i krvnog pritiska, u prevenciji osteoporoze, zubnih naslaga i karijesa.
Ovu surutku napravili smo od
slatka pasterizovana kozja surutka, koncentrat paradajza, kuhinjska so, začini, prirodna aroma.
100g proizvoda sadrži prosečno:
Proteini surutke: | 0,8g |
Laktoza: | 4,1g |
Mlečna mast: | 0,4g |
Konc. Paradajza: | 20,0g |
Vitamin C: | 8,0mg |
Vitamin B2: | 1,1mg |
En. vrednost: | 119kJ/29kcal |