FERMENTISANI TEČNI PROIZVODI - JOGURT OD PASTERIZOVANOG KOZJEG MLEKA - 2,8% M.M.
Jogurt se proizvodi od najkvalitetnijeg kozjeg mleka. U većini evropskih zemalja i SAD, jogurt se obično proizvodi kao gust proizvod, zbog čega u mnogome podseća na kiselo mleko, pa čak i pavlaku. Naš jogurt od kozjeg mleka se proizvodi po recepturi tipičnoj za zemlje Balkana, u tečnom je stanju, poseduje prijatnu gustinu i izvanredan je kao dopuna obroka. Dve jogurtne kulture čine ovaj proizvod izrazito korisnim. “Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus” je važan borac u borbi za zdravlje digestivnog trakta, jer se nastanjuje u sluzokoži creva i uspešno neutrališe toksine i štetne bakterije. Osim toga on podstiče razvoj ostalih probiotskih kultura održavajući crevnu floru u optimalnom stanju. Pojedina istraživanja ističu njegova antitumorna, pa čak i antikancerogena svojstva. Veoma je otporan na toksine i povišenu kiselost, pa ne gubi pozitivna svojstva na svom putovanju kroz sistem za varenje. Koristan je u lečenju bronhitisa i umanjuje rizik od pojave raka pluća, jer je jak faktor u obnavljanju plućnih ćelija.